Οικιακα

Καυστήρες Pellet

Τι είναι;

Οι καυστήρες είναι συσκευές που τοποθετούνται σε λέβητες και καίνε καύσιμα όπως pellet ξύλου για να ζεστάνουν τα κτίρια. Η αλλαγή του καυστήρα είναι ένας πολύ οικονομικός και αποδοτικός τρόπος εκσυγχρονισμού του λεβητοστασίου μας χωρίς να αλλάξουμε το λέβητα.

Οικονομικός και εύκολος εεκσυγχρονισμός λεβητοστασίου

Το βασικότερο πλεονέκτημα των καυστήρων pellet είναι το γεγονός ότι η εγκατάσταση τους είναι δυνατή στις περισσότερες συσκευές που ήδη λειτουργούν με κάρβουνο, πετρέλαιο,αέριο ή ξύλο. Εξαιτίας αυτού η απόσβεση για τον τελικό χρήστη είναι σχεδόν άμεση.

Ευκολία στη χρήση

Οι καυστήρες pellet είναι συσκευές που συνδυάζουν την αποδοτική καύση στερεών καυσίμων (βιομάζας) με την άνεση της χρήσης υγρών καυσίμων και αερίου, άρα το σπίτι μπορεί να ζεσταθεί με καθαρό και οικονομικό τρόπο.

Καθαριότητα

Τα pellets είναι καθαρά, μυρίζουν ευχάριστα και τα υπολείμματα τους στο λεβητοστάσιο είναι εύκολο να καθαριστούν. Το λεβητοστάσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χώρος πληντυρίου και στεγνώματος ρούχων και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα μικρά σπίτια. Η στάχτη του pellet είναι μόνο 0,1% της καιγόμενης μάζας (εξαρτάται από τον κατασκευαστή) που είναι πολύ μικρότερο από την ποσότητα στάχτης όταν καίγεται κάρβουνο ή ξύλο. Η στάχτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σ’εναν κήπο για λίπασμα.

Λειτουργία – Αυτόματος Έλεγχος

Οι ελεγκτές των καυστήρων pellet εξασφαλίζουν οικονομική λειτουργία και θέρμανση. Χάρη στη λειτουργία της ηλεκτρικής αντίστασης η οποία έχει ελάχιστη ηλεκτρική κατανάλωση, ο καυστήρας ανάβει τη στιγμή που θα χρειαστεί, όταν φτάσει στην προρυθμισμένη θερμοκρασία τότε αναμένει μέχρι το επόμενο άναμμα. Πολύ καλά αποτελέσματα οικονομίας πετυχαίνουμε αν συνδέσουμε ένα λέβητα pellet με θερμοστάτες χώρου αλλά και τους υπόλοιπους διαθέσιμους αυτοματισμούς.

Οικονομικό και Οικολογικό

Συγκρινόμενο με το λάδι ή το αέριο, το pellet είναι πολύ φθηνότερο. Απο την καύση του παράγονται αβλαβή αέρια και το κυριότερο είναι ότι το pellet είναι ανανεώσιμη ενέργεια. Η βιομάζα που χρειάζεται για την παραγωγή pellet μπορεί να αναπληρωθεί σε λίγα χρόνια και όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια όπως στον άνθρακα, στο αέριο ή στο πετρέλαιο.

Ευρεία γκάμα καυστήρων

Οι πιο δημοφιλείς καυστήρες Pellas X που ταιριάζουν σε οικιακές εφαρμογές είναι τα μοντέλα με τις ακόλουθες ισχείς:

  • Καύστήρες από 5-26 Kw – X Mini, HYBRID Mini, REVO Mini
  • Καύστήρες από 8-35 Kw – X Mini 35, HYBRID Mini 35, REVO Mini 35
  • Καύστήρες από 10-44 Kw – X 44, HYBRID 44, REVO 44