Επιλεξτε καυστηρα

Πως να επιλέξετε καυστήρα;

 

Κατάσταση Κτιρίου

Για να επιλέξετε σωστά καυστήρα που θα χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του κτιρίου, τα παρακάτω στοιχεία πρέπει

  • Περιοχή που βρίσκεται το κτίριο
  • Ύψος κτιρίου
  • Μόνωση κτιρίου
  • Κατάσταση εγκατάστασης θέρμανσης
  • Αριθμός και ποιότητα θερμαντικών σωμάτων.

Αυτόματη προσαρμογή ισχύος

Οι προηγμένοι καυστήρες Pellas X ρυθμίζονται μέσω του ελεγκτή να λειτουργούν στην κατάλληλη ισχύ. Ανάλογα τον τρόπο λειτουργίας η ισχύς του καυστήρα μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα στις ανάγκες – η λειτουργία αυτή βοηθά και στην οικονομία καυσίμου. Καθώς οι ανάγκες θέρμανσης ποικίλουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο ελεγκτής ρυθμίζει τη λειτουργία του καυστήρα,αλλάζοντας την ισχύ ή απλώς σβήνοντας τον καυστήρα.

Μέση απαιτούμενη ισχύ

Οι καυστήρες επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες σε θέρμανση του κτιρίου και όχι ανάλογα με το λέβητα. Με τους μέσους όρους συντελεστών που αφορούν την κατάσταση του κτιρίου, οι εγκατάστατες υπολογίζουν ότι για κάθε 100m2 χρειάζονται 10kW ισχύος. Για παράδειγμα: για να ζεσταθεί ένα σπίτι με εμβαδόν 180m2 θα χρησιμοποιήσουμε έναν καυστήρα Revo Mini ή X.Mini που η ισχύς τους είναι 5-26kW, ενώ για να ζεστάνουμε έναν χώρο 1000m2 θα χρησιμοποιήσουμε έναν καυστήρα Revo 100 ή X.100 που η ισχύς τους είναι 30-100kW. Αν η ισχύς του καυστήρα είναι ανάμεσα στην ισχύ δύο μοντέλων προτείνετε να επιλέξουμε τον καυστήρα με την υψηλότερη ισχύ. Η επιλογή του κατάλληλου καυστήρα εξαρτάται από τις προτιμήσεις του χρήστη όσον αφορά τη λειτουργία και τον καθαρισμό, την απόδοση, την επιλογή καυσίμου και το ύψος της επένδυσης. Ο τρόπος επιλογής καυστήρα που αναφέρθηκε παραπάνω είναι ενδεικτικός και προτείνεται ο καυστήρας να επιλέγετε από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό που θα λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους της εγκατάστασης.

Λειτουργία, οικονομία. Καύσιμο

Οι παρούσες σειρές των καυστήρων είναι τρεις:

X series

Είναι καυστήρες με ισχύ από 5 εώς 500kW. Δημοφιλείς, αξιόπιστοι και οικονομικοί οι καυστήρες αυτής της σειράς έχουν την ευρύτερη γκάμα ισχύος και έχουν βασικό χαρακτηριστικό τους το πατενταρισμένο σύστημα ανάδευσης καυσίμου. Είναι ιδανικοί για να τοποθετηθούν σε λεβητοστάσια κατοικιών καθώς επίσης και σε βιομηχανικές εφαρμογές.

HYBRID Series

Είναι καυστήρες με ισχύ από 5 εώς 44kW. Αποδοτικοί καυστήρες που χρησιμοποιούν πατενταρισμένο σύστημα ανάμιξης καυσίμου στο θάλαμο καύσης και το υβριδικό σύστημα παροχής αέρα-καυσίμου. Είναι πιο νέα σειρά καυστήρων που δημιουργήθηκε για τους χρήστες που ενδιαφέρονται για οικονομική χρήση και καλή λειτουργία.

REVO series

Οι καυστήρες Revo είναι διαθέσιμοι σε ισχύς από 5-150Kw. Είναι προηγμένοι καυστήρες με περιστρεφόμενο θάλαμο καύσης και υβριδικό σύστημα παροχής αέρα-καυσίμου. Επιπρόσθετα εξασφαλίζουν τέλεια καύση και της χειρότερης ποιότητας pellet και agri-pellet καθώς και λειτουργία χωρίς επιτήρηση. Οι καυστήρες Revo κέρδισαν Χρυσό Μετάλλιο στην διεθνή έκθεση του Poznan και βραβεύτηκαν με ECODESIGN κατά την διάρκεια της έκθεσης Pol-Eco-System 2015.

 

Ρωτήστε τους ειδικούς

Αν δεν είστε σίγουροι ποιός καυστήρας είναι κατάλληλος για την εγκατάσταση σας – ρωτήστε τους ειδικούς. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας δώσουμε την κατάλληλη επιλογή.

Ρωτήστε τους ειδικούς: Φόρμα Επικοινωνίας