Πλεονεκτηματα θερμανσης με pellet

Κόστος θέρμανσης με pellet

Εκσυγχρονισμός του λεβητοσταστίου με μικρό κόστος

Οι καυστήρες pellet μπορούν να εγκατασταθούν σχεδόν σε κάθε λέβητα πετρελαίου, αερίου ή στερεών καυσίμων. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να αλλάξουμε το υπάρχον σύστημα θέρμανσης και να επιβαρυνθούμε με επιπρόσθετα έξοδα.

Τιμές Pellet

Σύγκριση τιμών pellet και τιμών πετρελαίου

Οι τιμές των pellet δεν έχουν διακυμάνσεις γιατί σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα τα οποία τελειώνουν τα pellets παράγονται από υπολείματα ξυλείας και αγροτικών προϊόντων τα οποία είναι διαθέσιμα σε μεγάλες ποσότητες.

Ποικιλία προσφοράς καυσίμων

Οι τιμές των pellet εξαρτώνται από την πρώτη ύλη που κατασκευάζονται. Τα καύσιμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους καυστήρες PellasX μπορούν να είναι διαφόρων ειδών,από το πιο ακριβό pellet εώς πιο φθηνά υλικά όπως agri-pellets. Είναι επίσης εφικτό οι καυστήρες PellasX να κάψουν άλλη μορφή βιομάζας όπως βρώμη ή κουκούτσια με χαμηλή υγρασία, τα καύσιμα αυτά είναι διαθέσιμα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Άνεση στη χρήση

Αυτόματη αφαίρεση της στάχτης από τον καυστήρα

Η λειτουργία των καυστήρων pellet PellasX είναι εντελώς αυτόματη. Οι προηγμένες τεχνολογικές λύσεις διασφαλίζουν ότι ο καυστήρας θα παραμένει καθαρός για μεγάλα χρονικά διάστηματα.

Το πατενταρισμένο σύστημα ανάμιξης καυσίμου στο θάλαμο καύσης στη σειρά Χ και στη σειρά Hybrid βελτιώνει τη διαδικασία καύσης και ταυτόχρονα απομακρύνει πολυ μεγάλο ποσοστό απο τα κατάλοιπα της καύσης. Το πατενταρισμένο πρωτοποριακό σύστημα περιστρεφόμενου θαλάμου καύσης της σειράς Revo διασφαλίζει τον συνεχή καθαρισμό της εστίας απο τα κατάλοιπα της καύσης ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί pellet κάκης ποιότητας.

Αυτόματη Λειτουργία

Οι προηγμένοι ελεγκτές απεικονίζουν πλήρως τις ρυθμίσεις λειτουργίας του καυστήρα και αν χρειαστεί εμφανίζουν συναγερμό για οποιοδήποτε σφάλμα λειτουργίας. Όταν οι απαιτήσεις θέρμανσης του κτιρίου μειώνονται, ο ελεγκτής μειώνει την ποσότητα του καυσίμου ή διακόπτει την λειτουργία του καυστήρα εώς ότου υπάρξει ζήτηση απο το σύστημα θέρμανσης. Όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική γιατί επηρεάζει πολύ την οικονομική λειτοργία του καστήρα. Η λειτουργία του καστήρα μπορεί επίσης να ρυθμιστεί από τον θερμοστάτη χώρου καθώς και μέσω διαδικτύου.

Καθαριότητα

Αποθήκευση Καυσίμου

Τα pellets πωλούνται σε σφραγισμένες σακούλες των 15Kgr, χύμα σε big bag του 1tn καθώς επίσης και σε βυτία που εφοδιάζουν τις δεξαμενές. Η μεταφορά και η αποθήκευση του pellet είναι καθαρή και εύκολη διαδικασία. Κατά την αποθήκευση το pellet πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα απορροφήσουν υγρασία, γι’αυτό το λόγο πρέπει να αποθηκεύονται σε μέρος με καλό εξαερισμό. Οι δεξαμενές PellasX είναι διαθέσιμες σε μεγέθη 300, 450, 600 και 1200 lit.

Καύση

Τα pellets που παράγονται από υπολείματα ξύλου όταν καίγονται έχουν μια ελαφριά μυρωδιά ξύλου. Μετά την καύση μένει μια ποσότητα στάχτης από 0,2% εώς 1% της ποσότητας του pellet που κάηκε, το ποσοστό αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του καυσίμου. Η ποσότητα της στάχτης που παράγεται ετήσια για να θερμανθεί ένα κτίριο 160m2 είναι από 10 εώς 47Kgr, αυτό σημαίνει ότι ο λέβητας χρειάζεται κάποιον περιοδικό καθαρισμό. Κατά την επιλογή καυσίμου πρέπει να ελέγχεται αν αυτό είναι πιστοποιημένο καθώς και αν καθορίζεται το ποσοστό της στάχτης. Όσο μικρότερη θερμική αξία έχει το καύσιμο και περισσότερη στάχτη παράγεται τόσο μικρότερη είναι η οικονομία και συχνότερος ο καθαρισμός του λέβητα.

Οικολογία

Η επιλογή του pellet για καύσιμο είναι μια επιλογή φιλική προς το περιβάλλον.

Επαναχρησιμοποίηση

Τα pellets παράγονται από υπολείματα ξύλου ή αγροτικών προϊόντων και τα υπολείματα της καύσης τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν λίπασμα στα φυτά.

Μηδενικό ισοζύγιο CO₂

Τα pellets παράγονται από υπολείματα και ύστερα από την καύση παράγεται στάχτη πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λίπασμα στα φυτά. Η καύση των pellet δεν επηρεάζει το ισοζύγιο του CO2 αφού το CO2 που παράγεται απο την καύση ισοδυναμεί με το CO₂ που απορροφούν τα φυτά κατά την ανάπτυξη τους.

Άμεσα Ανανεώσιμο Καύσιμο

Σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ή τον άνθρακα η διαδικασία ανανέωσης της βιομάζας είναι πολύ σύντομη.