Βιομαζα

Με τον όρο βιομάζα χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε υλικό παράγεται από οργανική ύλη (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.

Σεβασμός στο περιβάλλον αλλά και οικονομία

Τα βασικά πλεονεκτήματα χρήσης της βιομάζας για θέρμανση είναι το χαμηλό κόστος καυσίμου και η οικολογία. Εκτός από το χαμηλό κόστος η βιομάζα κατά τη δημιουργία και κατά την καύση της δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Οι καυστήρες PellasX έχουν πιστοποιητικά 5ης κλάσης καυσαερίων.

Όχι μόνο pellets

Τα πιο συνηθισμένα καύσιμα που παράγονται από βιομάζα είναι τα pellets ξύλου και τα agri-pellets, παρ’όλα αυτά στην αγορά υπάρχουν ακόμα πολλές μορφές βιομάζας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους καυστήρες pellet PellasX όπως:

  • Τσόφλια ξηρών καρπών
  • Κουκούτσια
  • Βρώμη

Η θερμική αξία της κάθε μορφής βιομάζας ως καύσιμο εξαρτάται απο την πρώτη ύλη που κατασκευάστηκε , από την υγρασία και την καθαρότητα της. Η βιομάζα καλής ποιότητας μπορεί να καεί και μικρή ποσότητα στάχτης θα παραχθεί.