Θερμανση με pellet

ogrzewanie-peletem-pellas-x

Το pellet γίνεται όλο και πιο δημοφιλή λύση, ικανοποιεί τις ανάγκες των οικιακών καταναλωτών καθώς και των επαγγελματιών που εκτιμούν την άνεση στη χρήση βιομάζας αλλά κυρίως τη μείωση του κόστους θέρμανσης και παραγωγής. Οι καιροί άλλαξαν, το ίδιο και οι καυστήρες!

Καυστήρες PellasX – Για ποιόν

Οι καυστήρες PellasX είναι συσκευές καύσης pellet και agropellet. Μπορούν να εγκατασταθούν σε όλους τους τύπους λεβήτων: πετρελαίου, ατμού, στερεών καυσίμων και επίσης σε κάποιους λέβητες αερίου. Οι καυστήρες pellet μπορούν να εγκατασταθούν παντού: σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, σχολεία, ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτίρια, θερμοκήπια, ξηραντήρια και φούρνους αρτοποιίας.

Για απαιτητικούς πελάτες

econet-moduł-komnikacyjny
Οι καυστήρες σχεδιάστηκαν με τη χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών της αγοράς καθώς και με την ιδέα της υψηλής απόδοσης καύσης και του άνετου ελέγχου του συστήματος. Είναι αναγνωρισμένοι στην αγορά για την ασφάλεια, την απόδοση και την αξιοπιστία τους και έχουν την ευρεία αποδοχή των πελατών και των κατασκευαστών λεβήτων.Το σετ των καυστήρων αποτελείται από τον καυστήρα, τον τροφοδότη και τον ελεγκτή ο οποίος ελέγχει όλο το σύστημα θέρμανσης. Επιπλέον το σύστημα μπορεί να ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας δεξαμενή pellet (η οποία είναι διαθέσιμη σε τέσσερα μεγέθη), ασύρματους θερμοστάτες χώρου καθώς και επεκτάσεις για απομακρυσμένη διαχείριση του συστήματος μέσω internet ή τηλεφώνου.

Εύκολη Εγκατάσταση

Το τεράστιο πλεονέκτημα των καυστήρων είναι η ικανότητα να τοποθετηθούν εύκολα σχεδόν σε όλους τους τύπους λεβήτων και να κάνουν την επένδυση άμεσα αποσβέσιμη.

Παρουσίαση της εγκατάστασης του καυστήρα

Ασφάλεια

Κατά το σχεδιασμό των συσκευών μας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια, η οποία εξασφαλίζεται από τις ακόλουθες λύσεις:

  • Μηχανικό αντεπίστροφο και τεχνολογία πιεστικής καύσης – εξάλειψη φαινομένου επιστροφής φλογας,
  • Υβριδικό σύστημα παροχής αέρα-καυσίμου – 100% προώθηση του υλικού όταν γίνει διακοπή ρεύματος,
  • Θερμοστάτης ασφαλείας STB διακόπτει την παροχή καυσίμου όταν υπάρχει υπερθέρμανση λέβητα,
  • Νέο πιστοποιημένο αντιεκρηκτικό βίσμα σύνδεσης καυστήρα,
  • Ο σωλήνας πολυουρεθάνης που συνδέει τον καυστήρα με τον τροφοδότη καίγεται σε περίπτωση επιστροφής φλόγας με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται ο καυστήρας.

Τι είναι τα pellets;

Πρόκειται για μια μορφή βιοκαυσίμων με ευρέως διαδεδομένη χρήση και πλήθος εφαρμογών, που αποτελείται από συσσωματώματα βιομάζας ξυλώδους μορφής. Για την παραγωγή τους ως πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα υπολείμματα επεξεργασίας του ξύλου, τα δασικά υπολείμματα,γεωργικά υπολείμματα καθώς και υπολείμματα της βιομηχανίας τροφίμων. Είναι διαθέσιμα συνήθως σε πλαστικές σακούλες των 15 και 25 κιλών και σε big bags του 1 τόνου.

Πράσινη ενέργεια

Τα συσσωματώματα είναι τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο με προδιαγραφές ποιότητας, για την παρασκευή του οποίου δεν χρησιμοποιούνται κόλλες ή χημικά πρόσθετα – μόνο υψηλή πίεση και ατμός, γεγονός που τα καθιστά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, επίσης τα pellet από βιομάζα θεωρούνται ανανεώσιμα καύσιμα γιατί το ισοζύγιο του CO2 τείνει να είναι μηδενικό αφού το παραγόμενο CΟ2 από την καύση αφομοιώνεται σχεδόν εξ’ολοκλήρου κατά την ανάπτυξη του φυτού. Οι καυστήρες pellet PellasX έχουν πιστοποιητικό 5ης κλάσσης καυσαερίων σύμφωνα με το PN-EN 15270:2008.

Άνεση Λειτουργίας

Συγκρινόμενο με άλλες πηγές θέρμανσης που χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το πετρέλαιο ή το ρεύμα, το pellet είναι μια πολύ πιο οικονομική λύση. Η διαδικασία καύσης του pellet σε λέβητες με καυστήρες PellasX είναι απόλυτα αυτοματοποιημένη και η απαιτούμενη συμμετοχή του χρήστη είναι η ελάχιστη. Συγκρινόμενο με τον άνθρακα και το ξύλο το pellet είναι πιο άνετα στην αποθήκευση, διανομή και κρατούν το λεβητοστάσιο καθαρό.

Σταθερές Τιμές

Οι τιμές των pellet είναι σταθερές εδώ και χρόνια καθώς ο αυξανόμενος ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών pellet διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών.